Måndag.

Har hunnit med mycket i veckan som har varit, för mycket för att hinna dokumentera det här allt eftersom... :-P

Lär väl inte komma ihåg allt nu men de stora grejorna som har hänt är väl att jag har spelat fotbollsmatch mot Åzö, haft första konserten med jobbet, spelat på konfirmation i fränsta, haft ridlektion och skrivit jägarexamen idag.

Börjar i ordning:

Fredag,
Konserten höll till framför Konsum/Domus, det gick bra. Gjorde väl ingen jätte-blunder men det var ju absolut inte felfritt... Skulle iaf inte ha haft på mig svarta långbyxor, det vart stekhett i solen. Efter konserten åkte vi tillbaka till musikskolan och plockade upp allting och jag träffade Ewa och fick låtarna och spelade genom om med henne inför söndagen.

Lördag:
Matchen var hemma, i Alby, mot serieledarna Åzö. Dom hade nog räknat med en vinst men ack nej. Vi lyckades hålla ihop och hade dom inte räknat bort vårat sista mål så hade vi vunnit, det blev 1-1.

Söndag:
Spelningen i kyrkan var helt underbar, älskar akustiken och känslan man får när man spelar. Skulle helt klart ställa upp utan betalning för att det är så roligt men man tackar ju inte nej till extra pengar....

Senare på kvällen hade jag ridlektion för Julia, det funkade jättebra, bättre än jag hade trott.

Måndag(idag):
Idag så red jag en lång sväng på Rambo för att börja få upp konditionen inför v.30 Träffade inte på ngt djur under tiden jag var ute och ändå så var jag ju mitt ute i skogen hela tiden... Jaja, iaf så åkte jag med pappa upp till Alberget för att skriva det slugiltiga jägarexamnes-provet. Tror att jag aldrig har varit så nervös i hela mitt liv.. Men hade sån tur att jag iaf klarade det :D Alla i hela gruppen klarade det tror jag faktist!
Efter det åkte jag ner till IP för att konstruera en jättefotboll inför Storsjöcupen, resultatet är värt att ses.

Imorgon kl 11.00 är det samling på stationen i Ånge för att packa det sista innan vi kliver på tåget upp till Östersund. Blir där minst tills på torsdag, sen beror det på hur bra vi spelar om vi går vidare till final och så. Har försökt packa allt ikv men det sista lär väl åka ner i väskan imorgon. Ska iaf ha med mig täcke och kudde så att jag kan sova ordentligt på nätterna.

Körde förresten cross i tisdags det gick väl sådär, lyckades vurpa två gånger, fick någr extra blåmärken på benen som bara vägrar gå bort. Eftersom jag blir borta hela veckan lär jag väl iaf förhoppningsvis kunna köra till helgen, hoppas bara att man isf är så pass pigg..

Nej nu ska jag plocka ihop det sista tills imorgon,

PoK


Bad day!

Dålig dag.

Kan egentligen inte säga nåt annat. Det beror på två saker, två skitsaker...
Den första:
Har fått j'vligt ont i halsen och huvudvärk, funderar nästan på att stanna hemma från jobbet imorrn.
Den andra:
Mobilen är trasig, eller SIM-kortet. Hoppas att jag inte mister mina pengar (hade för första gången i mitt liv 350 kr på den!) OCH mina gratis sms som jag hade... Grejen är att kortet bara slutade fungera vid 11-tiden idag. Har inte gjort någonting annorlunda över huvudtaget, blir så sur... Har iaf mejlat nu, hoppas jag får svar så fort som möjligt, känner mig handikappad och stressad utan den, tänk om nån vill få tag på mig!?

Förresten, är jag sjuk imorrn kmr jag inte kunna vara med på sista crossträningen innan uppehållet, ååh blir så pissed off! Det finns inte plats i mitt liv för sjukdomar... Vill inte uppleva dåliga dagar heller, sååå enerverande (för att citera Kajsa, som jag tror har lärt sig det komplicerade ordet av Malin...) 

Ska iaf tjuvlåna Race-tidningen som Mattias fick idag.
 
Hoppas iaf att ni andra har/har haft det bra!


Lördag 21 juni

Midsommar var helt okej, kunde ha varit bättre om kusarna hade hållt sig borta. Började hos Kajsa och sedan på Forsön innan Säter.
Bilder från middagen på Forsön:

Värdinnan för kvällen...
                                                                                                 
                                                 
                                                      Hela gänget...
                                                                                         
                                                                                                                                          ...förutom...
                                    ...grillaren Rasmus.    

Kvällen var iaf lyckad, både på Forsön och på Säter.
Dagen har varit lugn och trevlig med mina bästa vänner :) Vi spenderade förmiddagen på Dammen i solen och sedan när Kajsa drog till sin mormor gick jag och Malin hem till henne, jag dragandes på moppen. Fick dock hjälp av Malin den sista biten då jag även skulle försöka äta en halvt smältande glass. 
Var hos Malin tills jag åkte hem, har fått mig några leenden idag som kommer att kommas ihåg :P Ska lägga ut en fräckis här sen nån annan dag, den är grym! Fick den av Malin...
Morgondagen kommer att spenderas i stan :)

PoK

Midsommar

Har precis ätit midsommar-lunch, vilket bestog av sill, potatis, köttbullar och korv.... Tycker att det är allt för likt julbordet.

Borde plocka en blombukett och göra en krans att ha på huvudet, har inte gjort det på flera år...
Tänk va härligt!
                                                                                   

Nu ska jag avnjuta en jordgubbstårta innan jag träffar Kajsa runt tvåtiden. Och om jag hinner kanske göra en krans :)

Glad Midsommar!!

                                                                                     

Dagen innan midsommar

Min andra lovdag på det här lovet, skulle egentligen ha jobbat men alla fick ledigt :) Tänkte ta en riktigt sovmorgon men det blev inte så eftersom att jag vaknade av att mamma pratade i telefonen (ja, vi har en fast telefon precis utanför min dörr...), lite för högt tyckte jag. När jag ändå hade vaknat på riktigt tyckte jag inte att det fanns någon anledning att ligga kvar utan begav mig till rums-soffan för att kolla på M:I-3. Även den här filmen var mycket bra, tror att jag har fått två favoritfilmer, undrar  varför... :P
Vid halv två tog jag mig en joggingtur. Har ingen aning om varför jag utsätter mig frivilligt för så ansträngande aktiviteter, känner mig jätteduktig precis innan jag ska i väg och dom första minuterna sen så önskar jag att jag aldrig hade kommit på en sån dum idé att slita på kroppen i onödan. Duktighetskänslan kommer dock tillbaka då man kommer hem levande (vilket jag inte tror att jag ska göra då jag är på själva jogging-turen) och får duscha av sig och bara slappa. Undra om jag får träningsverk imorrn??

Morgondagen ser ungefär ut såhär:

Sovmorgon
Dagsaktivitet ej planerad.
Fräscha upp sig på eftermiddagen
Grillning hos Evelina 18.00-21.00
Kvälls- och nattaktivitet på säter
Sova

Får väl se vad som händer på dagen eftersom det inte är något planerat då.
Säter blir iaf med Kajsa och Malin

Ha en trevlig Midsommar!
 
Puss Puss


Onsdag 16

Idag är det min brors födelsedag, den 16 juni. Vilket har inneburit tårta och paket :D Iallafall tillbaka till gårdagen,
Jag jobbade till två sedan blev det ett besök hos tandläkarn, som gick bra, sedan match i Vemdalen. Min andra match det här året. Det gick bra och det kan väl bevisas med att vi vann med 3-0!? Lite snopet var det iaf då vi bara hade med oss två avbytare och en skadade sig på uppvärmningen, vilket resulterade i bara en avbytare. Dom flesta fick då spela hela matchen (40 min x2) utan att sitta på bänken en enda gång, måste jag förklara att jag hade träningsverk idag...

Tillbaka till idag, brorsan fick godis filmer (M:I-2 &M:I-3) och en bok av mig (ja, jag tycker att han läser för lite ;-P). Kollade på M:I-2 på eftermiddagen, kan bara säga att jag assosierar (stavas det så?) till en person ungefär hela tiden men det är egentligen hemligt...

Kom alldeles nyss hem från Malin, lånade turbo-moppen så lite friskluft kan man ju säga att jag har fått :)

Inget givande inlägg men va f'n vill man inte läsa om mig behöver man inte det heller :P

Måndag - jobb

Ny måndag, ny vecka.
Första dagen på jobbet, kan säga at jag är mer än nöjd, det kan ju inte vara många som får betalt för att göra en hobby eller något man tycker är roligt.  Trodde att jag skulle få spela på flöjten men icke då. Bara för att det inte fanns ngn som kunde kompa på piano skulle såklart jag få den uppgiften, trots att jag bara har spelat i ett år, eller inte ens det egentligen... Men jag klagar inte, jag får ju trots allt betalt, tydligen 500 kr mer än dom som jobbar för kommunen :D
Vill att Gunnar ska ringa nån dag och erbjuda mig mer jobb, han hade sagt till mamma att han skulle försöka fixa det till mig iaf.
På tal om jobb och pengar har jag en till inkomst. Julia ska få privatlektioner för mig på lilla Nalle som hennes föräldrar betalar för, har ingen aning om hur mycket men inga stora pengar antar jag, är ju varken utbildad eller vuxen. Har ju bara egen erfarenhet...
Dessutom ska jag få spela i Torps kyrka mot betalning. Vi får väl se när Ewa hör av sig, hon lovade så jag hoppas att hon håller det. Vore iaf kul :)
Om allt det här händer i sommar kommer jag att vara betydligt rikare än vad jag är nu, vilket vore bra för min del! 
Jobbar bara imorgon sen så är jag ledig resten av veckan :) När jag har slutat bär det av till tandläkarn för att ta bilder och sedan på match. Vet egentligen inte om laget vill ha mig med, har ju typ inte tränat nåt över huvud taget och kommer knappt ihåg hur man gör, bara jag inte sabbar!
På onsdag fyller bror år, får se vad man fixar till honom, för ngt blir det.
Hoppas att jag och Kajsa åker till Ellena och Sthlm den sista juli och att vi bor på SAMMA ställe. Har inte så stor lust att bo ensam, ska jag vara ärlig tror jag inte att jag skulle få det heller. Blev alldeles brydd då mamma inte sa nej då jag sa att vi skulle åka, men hon har inte sagt ja heller...
v.30 bär det av upp till Ulla för en vecka med Rambo, utveckling är det jag vill åstakomma. Malin följer också med :)
Troligen blir det också en kväll&natt i Ånge framöver hos Evelina med gänget, men dom vet inte om det än bara. Evelina skulle prata med sin mormor om det var ok och så... :-P
Nu ska jag ringa ett samtal.

PoK
 

~¨~¨~¨~¨~¨~

                      



                      


                      


                      


                       

Fredag den trettonde...

Idag är lovets första dag :D Även en otursbringande dag som jag inte har märkt av.

Igår var det iaf avslutning, middag och bal, eller ja bal och bal....
Maten var god, sällskapet var bra, vädret var inte så bra men inget regn.
Har inga bilder, det kommer sedan.

Idag var det studenten. Snart är det våran tur, eller för att citera min kajsa:
 "Vi har bara tre år kvar, tre år kvar, tre år kvar. Sen är bara festen kvar, festen kvar, festen kvar."

Man kanske kan få komma ner till dig och fira då du går ut i gtb?

Imorgon bär det iaf av till crossbanan igen. Knäet är nästan riktigt och körlusten är på topp :) Efter det får vi se vad kvällen har att erbjuda...

Börjar få ångest inför nästa år, känner liksom att jag inte vill gå i den klassen som jag har hamnat i...
Men man kan väl inte välja sina klasskamrater heller... :S

På måndag sätter jobbet igång. Antar att det kommer bli roligt, annars är det väl bara att bita ihop och tänka på pengarna som rullar in :P

Ska även passa på att tacka Lennart, Lenni/y, för all hjälp och sådär.... Jag vet att du kommer att läsa det här ngn gång så tack!

Nu ska jag avsluta den här hemmakvällen med marabou chokladkaka. Mmm...


Puss Puss

Estland - Pärnu 4/6-8/6

Ja, äntligen kan man publicera inlägg igen:)
Det har hänt så otroligt mycket sen jag skrev sist att jag inte riktigt vet vart jag ska börja;P Kommer inte ihåg allt heller...

Men iaf så kan jag berätta om en otroligt rolig resa till Estland för att spela med TMK*!

På onsdag morgon
skjutsade pappa ner mig till Navet i sundsvall eftersom bussen skulle gå därifrån. När jag väl hade tagit plats i bussen bar det iväg mot Sthlm. På vägen dit så blev man lite bekant med alla som skulle med, eftersom jag bara hade träffat dom ungefär tre gånger som mest innan.
Första och det ända stoppet blev i Hagsta där det bjöds på lunch:) Vid ungefär 16.30 anlände vi till huvudstaden och frihamnen. En kvart senare checkade vi in på färjan som skulle ta oss till Estland. Vi bodde i små hytter med i princip bara två sängar och en toalett. Middagen bestog av en buffe som var ok. Kvällen spenderades med underhållning i olika former. Det bästa var nog karaoken som några av TMK provade på :P Låg nog i säng ungefär 00.30
     

Tisdag: Klev upp tidigt eftersom vi var tvungen att ställa fram klockan en timme. Frukost-buffe och ihopplockning av hytten. Utcheckning vid ungefär 10.00. När vi hade kommit ut ur "tunneln" och terminalen fick vi se hansa-staden Tallin.
        
                                                          

Innan vi åkte dom 13 milen till Pärnu, där vi skulle bo och ha våra framträdanden, så fick vi en lätt information om huvudstaden. När vi kom till spa-hotellet Tervis i Pärnu checkade vi in på rummen och åt lunch. Efter lunchen beställdes spa-behandlingarna till morgondagen som för mig blev en ansiktsbehandling och 60 min massage. Den lilla tid som var över spenderade jag och min rumskompis Malin på stranden.


   På kvällen skulle vi ha våran först konsert för allmänheten på gågatan Rütli i Pärnu centrum. Ska jag vara ärlig gick det skit, men men, det vara bara att ta nya tag inför nästa konsert. När vi hade plockat ihop allt och kommit tillbaka och bytt kläder så gick vi tillbaka till Pärnu centrum från hotellet (ca 10 min) för att äta en tre-rätters-middag på Postipoiss. Maten var god och sällskapet med. När vi kom tillbaka till hotellet vid 22.30-tiden var det sångtävling vid hotellets piano som gällde. Efter det så gick jag och la mig vid 00.15 tiden.

Fredag: Kunde ta någorlunda sovmorgon till ungefär 08.00 innan det var dags för frukost. Frukosten var inte alls så bra som jag hade hoppats på. Sedan var det dags för behandlingarna. Det var så behagligt att jag slumrade till på båda. Härligt sätt att ladda upp inför kvällens konsert :) Det fanns till och med tid över så att jag och Malin kunde ligga och sola på stranden. Det var tyvärr så blåsigt att vi gick upp efter en halvtimme. Middagen var på Tervis och den var betydligt bättre än frukosten. Efter middagen så gick var det dags att byta om till konsert-kläder och ställa iordning inför konserten. Den här gången var det en klar förbättrning om man jämför med utomhus-konserten.
   Efter konserten hade alla samling på puben där vi satt och hade mysigt ett tag innan den stängde och vi begav oss in till centrum och till salsa-stället. Där löste vi in oss och dansade salsa hela kvällen tills vi gick hem vid 00.30 tiden, var ungefär vid hotellet 00.45 där man var tvungen att plocka ihop alla grejorna eftersom vi skulle åka klockan 09.00 och då skulle man ha duschat, ätit frukost, plockat ihop och stå framför bussen. Somnade ungefär 01.00.

Lördag: Klev upp ca 07.00 och gjorde det som skulle göras. Ungefär 09.15 hade allting lastats in i bussen och vi var åter påväg tillbaka dom 13 milen norrut  till Tallin för en stads-rundtur på två timmar och fri tid innan vi skulle på färjan. Stads-rundturen gillade jag inte alls, tyckte det blev väldigt segt och att det var allmänt ointressant, skulle hellre velat ha egen tid att spendera. När rundturen var klar åt ungefär hälften av gruppen lunch på något ställe som hette typ Pepperhous eller något. Kommer aldrig mer att äta där eftersom det tog 60 min ifrån det att vi beställde tills maten kom in och då var det bara hälften av bordet som fick sin mat, det dröjde ytterligare 10 min innan alla hade fått sin mat. Det här gjorde att fritiden som vi skulle ha reducerades något.... Jaja, efter lunchen så drog jag och Malin in på varuhuset, eller vad man ska säga för att kolla på kläder och skor m.m. Hade förväntat mig bättre utbud och lägre priser än vad det var. Kändes som här hemma i Sverige vilket gjorde att jag inte hittade något som jag ville ha.
   Incheckningen på färjan skedde vid 17.45. Jag och Malin tog en tupplur till 19.30 då vi gick till Tax Free:n för att handla godis med mera. Klockan 20.15 träffades hela gruppen för en gemensam sista middag i matsalen. Efter middagen spelade vi ungdomar kort i Malin och min hytt och om jag inte minns fel så vann jag båda gångerna.. :P Kom i säng ungefär 00.45.

Söndag: Klev upp och packade ihop för sista gången innan sjöfrukosten intogs i matsalen på båten. Vi fick tag i ett bord vid ett fönster så att man hade utsikt över skärgården vi passerade medans vi åt, mycket trevligt :) 10.00 anlände vi återigen till frihamnen i Sthlm och där började vår bussresa hemåt. Vi gjorde ett stopp i Hagsta för lunch och anlände ungefär 16.45 till Timrå där mamma väntade på mig för den sista bíten hem.


(*TMK= Timrå MusikKår)

Puss och Kram


RSS 2.0