Norrsken!


Ja, precis
som rubriken antyder så har jag sett norrsken för tredje gången i mitt liv här om kvällen/natten. Så otroligt vackert!

Var ju iallafall i stan igår och handlade :) hittade en del grejor, kläder mer bestämt. Tänkte inte lägga upp några bilder, ni som känner mig lär ju ändå få se det förr eller senare.
Efter resan till stan blev jag och Kajsa avsläppt i Ede där det var middag med övernattning. Jättetrevligt, god mat och bra sällskap! Skulle dock önska att vi kanske hde somnat lite tidigare än vi gjorde, fast egentilgen så spelar det ingen roll, inte nu iaf. Det lär väl kännas imorrn istället. Just för tillfället är jag pigg som en nötkärna. 



 Saker som jag ska göra i framtiden/den närmsta tiden: 
  •   Köpa en panflöjt

                Bli känd...

  •   genom cross
  •   genom mitt flöjtspel
  •   genom att bota AIDS och Cancer 
  •   genom att tävla i GP dressyr

En salig blandning, som mig, en blandning av allt möjligt!

Ska spara den här listan och pricka av allt eftersom dom blir gjorda :)

Wish me good luck! :-P
 


Onsdag med blåst och farliga träd.

Började dagen med att släppa ut pollarna (dessa hästar vad gör man inte för dom !?) och frukost. Klädde sedan på mig ordentligt eftersom det blåste rejält inför ridturen. När vi väl hade kommit en bit på vägen så stannar hästen för att det låter i ett av träden bredvid stigen (som sagt, dessa djur....) och vägrar gå. Är väl tur att man är tjurig så det löste sig.
När jag kom hem så fick jag besök av Bergström. Hade lovat henne att hjälpa till med en låt som hon ska sjunga på intagningsprovet till Palmcrantz i Östersund. Tror att hon förstod hur det skulle vara:) Ska hem till henne imorgon på middag, då jag även ska få prova hennes panflöjt. Är så förväntansfull!
Kom alldeles nyss hem från Kajsa. Har hos henne försökt hjälpt till med att färga håret på Alice och ätit Ballerina-kex. Ska sova nu :) Det blir en resa till Sundsvall imorgon innan Bergström!

Sov gott!!!


Ytterligare en påskdag....

En mycket fin dag, igen. Såklart med mycket sol :) Klev upp ganska sent, iallafall så sent att jag blev väckt av solen som sken in i mitt rum istället för familjen, vilket var mycket trevligare!
Satte mig vid datorn (och nööördade såklart :P) innan jag gick ut i finvädret. Hände väl inte så mycket mer än att jag tog en spark som jag satte mig för att sola på.
Malin kom för att rida Rambo. När hon kom hem (på hästen den här gången ;-P) så följde jag med henne till östavall för att mata djuren. Har fått en känsla av att gula faran inte är så farlig egentligen, men enligt ägaren så är den nog det, eller!?
Fick träffa otroligt söta hundvalpar som både ville sitta i knä och bita en på fötterna (men ska man vara ärlig så bet dom nog lite överrallt...) och ett sött litet lamm! Åkte hem till Malin där det blev lite fika och tv. En otroligt lärorik stund där jag lärde mig ett och annat om bakterier på lite olika ställen.....
Fick ytterligare ett samtal från Malin, eller det var inte hon som ringde utan en annan person som ville att jag skulle hälsa på (igen?).
Du är lite slug du:-P eller man kanske ska säga oförskämd som en viss annan person?
Ska sluta skriva i gåtor nu, eller egentligen är det inte gåtor, inte för en viss person iallafall!
Tack för en härlig dag min vän <3 det är kul då någon vill ha med mig på saker och ting! 

Jaja, ska fortsätta min kväll framför tv:n med godis. Mums :)

Lördag, Påskafton.

Påskafton 2008. Kom inte ens ihåg att det brukar vara påsk :-o men jag blev snabbt påmind när jag fick ett ägg fyllt med godis :)
Själva påskfirandet började igårkväll hemma hos Kajsa. Jag anlände efter en trevlig middag hos mormor till en annan middag som precis var avslutad hos Kajsa. Väl där så läste jag Cosmopolitan medans Ellenas naglar fick en rosa färg av Kajsas nagellack samtidigt som vi väntade på Malin. När naglarna var färdigmålade så begav vi oss nedåt för att duka fram fika. Ellena hade med sig en fin lila påsktårta med både ägg och kycklingar på. Den smakade förträffligt!
När man var ännu mer rund om magen var det dags för film och godis, som även var Ellenas :S (förlåt om vi snyltade på dig...). Hela den här kvällen tror jag egentligen att vi hade för att Kajsa just nu är i Göteborg, alltså som en avskedskväll? Men hon kommer ju faktist hem på måndag(tisdag?). Förresten tror jag att det var nyttigt för mig att få träffa lite människor. Men då borde vi ju ha en avskedskväll för Ellena innan hon åker till fjälls på onsdag:P ytterligare en anledning att äta lite smått och gott...haha, vilken gottegris jag har blivit. Borde egentligen inte äta så mycket onyttigt nu då jag bara vistas inne och att gå i trappan är den mest fysiska aktiviteten på schemat.
Nej, vill bli frisk nu!


Mina skor som jag fick i födelsedags-

                                                                      -present av mamma och pappa.

Sol, sol, sol...



Sista dagen innan lov, det var väl anledningen till att jag blev hemma och inte gick på skolan. Tyckte inte det var någon anledning att utsätta kroppen för nya baciller och basilusker. Har iallafall haft en mysig dag hemma. Började med att damtorka golven i hela huset..:S I brist på annat att göra...
Gick sedan ut i den skinande solen :) I love it!

Tydliga vårtecken!

 
Svanarna har hittat hem :)                                          Lite övriga bilder på forsen:P


Chokladtårta och saffransås!

Sov till 10.00 imorse, fatta att jag lyckades sova när hela familjen härjade omkring. Märkte inte ens att dom åkte. När jag hade ätit lite frukost slog jag på en av de tre filmerna som vi hade hyrt. Kommer inte ihåg vad den hette men Jennifer Garner var iallafall i huvudrollen. Den var riktigt bra!
Ja fyllde femton igår då. Det känns som att åldern är fel. Som att det har begåtts ett misstag i historien. Känner mig inte alls som någon som precis har fyllt femton. Egentligen känner jag mig inte som någon ålder alls. Åldern tycker jag inte står för så mycket heller. Man  är ju född som en personlighet, och visst kan den ändras med tiden men jag tror faktist inte att det blir så drastiskt som det verkar. Jag tror att ålder och "mogenhet" beror på hur mycket man har hunnit uppleva i sitt liv och vilka man umgås med. Eftersom jag umgås med dom äldre och har hunnit uppleva många saker i mina unga år så kanske det inte är så konstigt att jag inte trivs med min ålder.
Vet ändå redan nu att det kommer bli värre med åldersskillnaden i framtiden (den åldersskillnaden som jag egentligen inte känner) tills jag blir 18. Jag är ju van att alltid vara yngst och så, men det är ju inget jag tänker på. Känner mig faktist som alla andra. Hoppas bara att ingen dömmer mig för att jag är yngre.

Förresten angående rubriken så är det vad jag har ätit idag, dock inte tillsammans. Chokladtårtan är det bara en liten bit kvar av, den ska jag äta upp imorgon:)
Saffransåsen åt jag till bandspagetti med kyckling, mycket gott!
Till mina kompisar kan jag iallafall säga att det inte blir någon skola för mig innan lovet. Kan bara hoppas att vi syns då! <3


Dagen innan min dag :)

Har precis duschat. Det är fortfarande lite av en ansträngning men betydligt lättare än förut. Kom alldeles nyss på att jag inte har bestält klipptid än. Vilket iof inte är så konstigt då jag har varit liggande ett bra tag nu. Var utanför dörren en snabbis idag för första gången på över en vecka. Min kropp har liksom förtvinat bort (alltså musklerna, dom som fanns;P) och jag undrar hur lång tid det egentligen kommer att ta innan jag är mig själv igen. Skulle vilja byta ut den här människan som jag ör idag till den friska, glada, pigga som jag var innan.

Det luktar choklad ifrån ugnen i köket. Det är tårtan tills imorgon som jag har beställt, blir hungrig av att bara känna lukten...

Har ingen aning om jag orkar med skolan på tisdag. Får väl försöka röra på mig idag och imorgon så jag märker hur mycket jag egentligen orkar. Måste ju erkänna att jag är lite avundsjuk på dom som är friska och får ha en trevlig friluftsdag i fjällen imorgon. Det verkar ju inte bli så jättebra väder men det är ju iaf roligt att få vistas i backarna! Jag lär ju ligga här hemma i soffan och somna in i konstiga tupplurer med jämna mellanrum samtidigt som typ Tv-shop visas på tv eller nåt.... Så himla tråkigt, jag vet eftersom den senaste veckan har haft fem sådana här dagar, precis lika dana allihop...
Men man kan ju alltid pigga upp sig själv med att det faktist är min dag:)
Min enda dag på året:)
Självklart ska den inträffa då ja e sjuk och käkar penicillin för fulla muggar, men okej det är faktist...
MIN DAG:)
Det ska inget få förstöra!!

Fredag 14 mars

Frukost, Hostmedicin, Tablett, Sova, Film.
Det har min dag bestått av. Känner mig helt konstig av penicillinet, kan vara pigg i ena minuten för att sedan bara slockna och vakna utan att komma ihåg vad som har hänt. Som när jag kollade på filmen som mamma hade hyrt till mig, missade slutet bara för att jag föll in i någon trans liknande sömn. För övrigt var filmen väldigt bra :)
The HeartbreakKid  Med svensken Malin Åkerman och Ben Stiller i huvudrollerna. Sevärd film!

Missar vårens höjdpunkt på grund av min sjukdom. Enduro-VM. Då jag knappt orkar duscha sätter jag mig inte frivilligt i en bil för att sitta och åka cirka 1 & ½ halv timme innan man ska vara ute typ hela dan för att försöka hänga med och se så mycket som möjligt. En total omöjlighet för mig i det här skicket som jag befinner mig i idag! Får försöka se fram mot min dag på måndag :) Hinner kanske prata litegrand med Malin i helgen då hon kommer för att rida Rambo som jag inte har kunnat rida eller kommer kunna rida på ett tag, tycker det är himla synd eftersom han gick så bra och hade fått upp konditionen innan jag blev sjuk. Antar att jag får börja om från "scratch" när jag väl orkar sätta mig upp på hästryggen.

Let's Dance har varit kvällens tidsfördriv än så länge. Nu är det Hjälp som jag ska kolla på, det är ju så sjukt. Gammal gubbhumor!

Ska bara tillägga att jag saknar min kompisar otroligt mycket....<3

Ny dag, nya bekymmer...

Nej riktigt så är det inte. Var hos doktorn idag som kunde konstatera att jag hade någon slags infektion i kroppen eftersom ett värde skulle vara 5 eller under 5. Jag hade 14... På grund av min hosta så ansåg han att jag hade en infektion i luftvägarna. Därefter fick jag en fruktansvärd hostmedicin som jag ska ta 2 gånger per dag. Det går inte att beskriva hur äckligt det smakar!! Utöver det fick jag också penicillin mot själva infektionen. Turligen var dom i piller-form, pust...
Blir hemma hela veckan för att jag har börjat på penicillin-kuren idag. Skulle igentligen ha gått på måndagen men då fick jag reda på att det skulle vara friluftsdag, så det blir ju en hemmadag till. På min födelsedag och allt, kan iallafall nöja mig med att jag kan ta sovmorgon :)
Alltså har jag typ bara två skoldagar kvar innan nästa lov, jippie! 
Ska försöka vila upp mig på lovet så att jag förhoppningsvis inte blir sjuk någe mer i år ;-P
Fotbollen blir det iallafall ingenting med nu på ett tag. Skulle vänta minst tills påsklovet är slut (enligt läkaren) innan jag fick börja träna igen. Får väl se om jag är pigg då, men det borde jag ju vara.
Näe, nu måste jag försöka tvinga i mig 10 ml Über-äcklig hostmedicin, hoppas att ni andra slipper erfara den här marodören!

Hemma, sjuk.

Var ju hemma idag på grund av min hosta, eller egentligen tror jag inte att det bara är host-bakterierna som förstör mig. Mår ibland illa, till exempel vid lite mer ansträngande saker. Som att duscha (jag vet, det är egentligen inte jobbigt!), fixa mat...
Är nog inte redo för en vanlig dag imorgon. Är bäst att jag håller mig hemma tills jag iallafall inte riskerar att spy på någon för att "anstränger" mig. Näe blir det inte bättre om någon dag blir det väl till att besöka läkarstationen igen, känns som att jag håller på att bli stamkund där. Lite konstig känsla eftersom jag brukar vara pigg och frisk typ året om!
Har ingen aning om jag ska vara med på lägret VCK ska ha 30/4-1/5. Med övernattning och allt.
Det är ju ett litet märkligt datum måste jag säga, kanske kan vara med på dagaktiviteterna och åka hem på kvällen... Sen känns det som att jag egentligen inte passar in i gruppen eftersom dom andra har åkt minst ett år mer än mig. Har en känsla av att övningarna kanske inte kommer att passa min nivå direkt....;-P
Men men, jag ska kämpa för mitt mål, SM :)

Hosta...

Inta frisk idag heller, även fast jag är betydligt bättre än igår. Förutom hostan! Vet inte om allt verkligen står rätt till i mina lungor. Får verkligen hoppas att det går över, typ nu!
Blir ingen skola imorgon, vilket i och för sig är väldigt skönt. Kan ta sovmorgon och allt men saken är ju den att jag skulle ju hellre vara på skolan om jag slapp den här &%Q@# hostan!!!  
Försöker att hitta nån sida där man kan prova olika frisyrer på sig själv innan man klipper sig. Har ni något tips på en sån sida?
Ska snart beställa tid hos Nettan. Behöver verkligen fräscha upp håret.

Andra Avenyn nu.

Sjuk, igen...

Ja, då var man på väg ner i träsket igen. Har hosta, illamående och ont i kroppen. Blev antagligen sjuk efter den "lilla" jogging turen till Kajsa. Hoppas att jag blir bättre imorgon. Har varit inne hela dagen för att kurera mig.

15 maj.
 
Ja det är datumet då crossträningen drar igång igen. Ska bli riktigt duktig under sommaren hade jag tänkt, ska ligga på samma nivå som grabbarna.

Cirka två veckor tills jag fyller år :) Längtar till tårtan allra mest!

Torsdag 6 mars

Vilken härlig dag!
Har hänt massor den senaste tiden. (Eller de senaste dagarna;-P)
Hoppas att solen är framme imorrn med :) Det är ju så härligt att få värma sig i den!
Skulle egentligen till sara men det sket sig. Hoppas att det ändå blir en bra kväll.
Borde skriva min uppsats om cross. Min gymnastiklärare vill nog ha in den i tid...
Ridtur med Malin imorse, trevligt. :)
Sprang faktist till Kajsa och tillbaks idag. ca 7 km... Lagade lite mat och läste tidningar samt kollade på Grease där innan jag begav mig hem.
Jaja, ska baka kladdkaka nu;P

Tisdag 4 mars

I söndags var det middag hos kajsa. Allting blev bra :) inget bränt eller fel tillagat, men det var nog tur att Malin kom och hjälpte till. Hade iaf jättetrevligt hela dagen, men det beror nog på mina underbara kockar <3. 
Stan igår, hittade inte allt som jag skulle ha men det blev ju iallafall två t-shirtar, ett skärp, nagellack, pannband (heter det så?), rouge och strykkappor samt röda benlindor till hästen.
Evelina var här idag. Gick medans hon red, eller jag joggade egentligen. 4 kilometer tur och retur, alltså 8 kilometer. Riktigt härligt. Efter vi hade fikat tog vi en promenad som bara blev längre och längre, det slutade med att vi hälsade på hos Kajsa och hjälpte henne med att städa/diska. Det är ju cirka 3.5 kilometer dit..... alltså 7 kilometers promenad. Har avverkat ett antal kilometer idag, det kanske är anledningen till att jag somnade i soffan alldeles nyss ;-P
Ska iallafall kolla på Grannfejden nu, är så otroligt löjligt men jag kan inte låta bli...

Lördag 1 mars

Ja, igår var det skott-års-dag. Dagen var väl i sig inte särskilt speciell, förutom sista föreställningen av lyckolandet. Det var ännu bättre än förra gången! Nästa gång det är skott-års-dag ska jag och mina vänner spendera den tillsammans på något roligt vis ;-P 
   Träning om 4 timmar. Ska bli så kul. Det ska ji bli busväder så jag hoppas att vi slipper springa ute...
Elllena åker till sthlm, är glad för hennes skull även fast jag igentligen skulle ha velat följa med. 
Så otroooligt härligt med lov.
Lördag: Träning
Söndag: Middag hos Kajsa
Måndag: Kanske åka till stan
Tisdag: Evelina kommer nog (eller på torsdag)
Får väl se hur mycket av det här som händer... Men träningen och middagen är ju redan bestämd.

Kajsa. Min lilla vännina i lyckolandet <3
image7


Ska äta frukost nu.


Har precis duschat efter träningen. Det var kul och faktist inte alls så jobbigt som jag hade förväntat mig. Måste ha fått bättre kondis sen dom förra gångerna :-P
Pratade alldeles nyss med Kajsa om morgon dagen. Vi kommer se till att det blir den bästa kvällen på länge... Och hör sen! 
Mattias har kopplat in hemmabio-systemet i vardagsrummet, det är en helt annan känsla att kolla på tv nu :) Ska försöka göra klar min idrottsuppsats nu i början av veckan så jag slipper känna mig pressad av den, ordentlig som jag är... 

RSS 2.0