Torsdag 28 feb



Min balklänning. Är inte riktigt klar utan bara fastsatt på dockan. Ska sy ihop över och underdelen till veckan :)

image4           image5
      FRAM                                                                                                                 BAK

Ni skulle bara våga sno idén....
Hoppas att det blir lika bra då den är klar och förhoppningsvis passar på mig!


Onsdag 27 feb

Måndag: Skola, rida en halv-tokig häst!
Tisdag: Skola, spela i Sundsvall.
Onsdag/Idag: Skola, rida.

Igår var en lååång dag. Resan ner till gick ganska snabbt men det beror nog på att jag och pappa diskuterade allt möjligt. Började inte spela i stan förns 19.00. Sedan höll det på i två timmar till nio. På vägen hem for jag och pappa in på donken och fikade :) åt en riktigt god McFlurry, Chocolate Crunche tror jag att den hette. Är verkligen att rekommendera! 
  
Har letat information om thailändsk matkultur. Ska ha ett slags matlagningsprov imorgon samt lite fakta. Har även NO-prov. Elektrokemi? eller näe det var nog något annat...

Nej men nu måste jag nog ta tag i NO:n samtidigt som jag sitter och funderar på hur kul det var i somras:) (Eller ja, på bilden var det ju typ vinter.....)
image3

Söndag 24 feb

Tog sovmorgon imorse, riktig härligt! Klev upp och åt en fullkornsmacka med brieost på. Lite konstig kombination men det var faktist riktig gott. Sedan var jag tvungen att börja skriva på min musikuppsats. Det blev klassisk musik som den handlar om. Tog en ridtur på lilla Rambo innan jag satte mig på sjön för att sola och plugga på fysiken. Skulle igentligen ha kört cross idag men Mattias drog till Juånäs för att köra eftersom det är hans cross.
Kollar på skärgårdsdoktorn, det var väldigt längesen jag såg det. Det är så kul då gamla serier kommer tillbaka. Har kollat på kläder på www.nelly.se. En väldigt bra sida som jag rekommenderar. Passa på nu medans det är rea...
Malin igårkväll då. Step Up var bra med otroliga dansscener. Hade ont i magen då jag kom hem, måste lära mig att inte trycka i mig så mycket när jag igentligen inte orkar mer. Kajsa började med att somna i soffan. Sedan lyckades jag också på något vi slumra till. Hade tydligen snarkat riktigt högt... Måste sluta upp med dom där dumheterna!
Vill gå på boberg, läsa natur med data- och matematikvetenskap. Gå idrottsgymnasiet genom att välja ridning på elevens val. Fortsätter såklart då med musiken som vanligt på musikskolan.
Gör jag så kan jag bo kvar hemma, ha kvar hästarna, få en otroligt bred utbildning samt hålla på med hästar och musik på lektionstid. Det låter väl bra!? Oj, glömde bort en sak, kan fortsätta köra cross och eventuellt kanske kloa vinterdäck till nästa vinter. Det behövs nog om jag ska klara av att köra SM om fem år som jag har lovat Kajsa:-P Världen ska få se hur duktig jag är och att jag inte fruktar något!
Haha, vilka planer....
Ska iaf skriva klart min uppsats nu.
Hejdå <3


Lördag 23 feb

Sista Nalle-konserten idag. Åkte dit för att träna vid tolv tiden. Lite väl tidigt enligt mig eftersom själva konserten inte skulle vara förns fyra. Väldigt lite publik, som vanligt. Men det fanns nallar i massor. Idag hade det blivit ungefär åtta sopsäckar. Alla barn i Lettland kommer att bli så glada.
   Ska till sundsvall på tisdag för att spela med dom som jag ska åka med till Lettland. Jag åker ner och hem med pappa eftersom han ändå skulle hälsa på Larsa.
   Ska till Malin nu. Det ska bli så kul att få träffa mina små änglar <3 The Pacifier går på 4:an kl 21.35 tror jag. Den är nog bra men jag tror att vi skulle kolla på Step Up. Äntligen får jag se den filmen!!
   Fysik, engelska, musik och jägarexamen ska jag göra imorgon. Jag borde även hinna vara ute eftersom jag inte har varit det särskilt mycket dom senaste två dagarna. Det som är viktigast är väl igentligen fysiken och musiken (det rimmade ju;-P) men jag tänker absolut inte spenera hela morgondagen till det. Vi får se hur mycket jag orkar med. Måste fixa något till Evelinas födelsedag på onsdag, har verkligen ingen aning om vad hon behöver eller skulle vilja ha!
Ska dra till malin nu iaf!


Fredag 22 feb

Dagen började 05.45...lagomt tidigt....näe på tok för tidigt. Speciellt när alla andra är lediga. Åkte till Ånge för att sedan åka vidare till Fränsta och Torps kyrka. Hade två "nalle"-konserter för 1-4 i skolorna i kommunen, det gick bra. Inte så svårt. Åkte på att ha allsången med eftersom Nils-Åke hade fått magsjuka..:S Men det gick också bra. Angående "nalle" så samlade barnen in sina nallar som dom inte längre leker med för att skicka dom till något land i Baltikum. Otroligt många söta och fina nallar som kommer att få nya ägare. Var uppe i tre sopsäckar då vi dagen var slut. Förhoppningsvis skänks det någon mer nalle imorgon.
   Haft dansträning hela veckan. Otroligt roligt. Danskvällen igår var också lyckad, lite kort bara. Minerva var ju helt klart bäst! Humöret var på topp för alla och vi dansade och hade trevligt :)
Näe har verkligen ingen lust att åka ner till Fränsta imorgon för att ha en till konsert. Visst, det går till något bra men jag vill inte sitta inne en hel dag istället för att få vara ute och röra på mig i solen. 
  

Får fälja med till Estland för att spela. Fick beskedet idag. Tar ledigt två dagar, åker över nationaldagen och en helg. Tar buss ner till Stockholm och sedan färja. Vi ska bo på ett spa-hotell, vart vet jag inte än men det visar väl sig.
   Åker väl med ner till sundsvall någon tisdag för att träna med dom så jag vet vad det är vi ska spela.
Jaja, ska nog sova snart om jag ska orka upp imorgon.
Sov Gott!!


Måndag 18 feb

Var hos doktorn idag. Ingen sjukdom, igenting! Trodde verkligen att jag skulle ha något virus eller liknande i kroppen. Var iallafall irriterad i halsen samt örat. Skulle väl bli bättre enligt honom. Har faktist inte tagit någon alvedon idag, vilket framsteg!
Direkt på morgonen hade vi dans. Det var roligt även om jag blev väldigt trött och mådde illa på slutet. (Skulle kanske inte ha varit med igentligen...?) Det var bugg och foxtrott. Foxtrotten är ju en väldigt närgången och lite mer mysigare dans än buggen. Men jag gillar buggen mer :) Kan ju även tillägga att det beror ju på vilka man dansar med, vissa är ju roligare än andra....
Salsa imorgon :-P Hoppas att det blir roligare än förra året.
Förväntar mig faktist att torsdagskvällen i Erikslund blir bra!
Får sikta på att köra cross till helgen. Ska bli sååå kul :)
Har fixat biljetter till premiären för lyckolandet på onsdag, det ska också bli mycket roligt...
Hoppas bara att föreställningen blir bra. Efter det jag har hört så skulle det vara mycket som inte fungerar än och ändå är det bara en dag kvar till föreställningen. Jaja jag ska inte vara negativ, det blir säkert bra!
Franska prov på torsdag, musikuppstas nästa vecka... Jag kanske skulle sätta igång med nåt av dom.
Finputsningen av crossen har liksom stannat av ett tag, det är också något som jag borde ta tag med.
Ska iallafall kolla på Anna Pihl nu.
Hade!


Söndag 17 feb

Jaha då var man riktigt sjuk igen, har så fruktansvärt ont i örat. Har nog öroninflammation av den värre sorten. Ska kolla upp det imorgon. Antar att jag måste äta penicillin (stavas det så?) :S Träning nu, som jag inte är med på.
Kollade på " Se upp för dårarna " igår, den är ju så otroligt bra! Roligare film får man leta efter.
Har massor med läxor som jag borde ha gjort men det har liksom blivit uppskjutit av någon konstig anledning. Har ni något förslag på vad jag kan skriva om i min musikuppsats? Har verkligen ingen aning, det är så svårt att bestämma själv!
Blåmärket envisas fortfarande med att synas, har upptäckt ett (eller två igentligen) till under armen. Tog alldeles nyss en alvedon så jag förväntar mig att värken ska släppa snart! Det är så otroligt jobbigt att inte vara frisk. Vill bara bli kry så att jag kan sätta igång att träna ordentligt.
Ska till tandläkarn på torsdag. Usch vill inte...när man var liten så spelade det inte så stor roll men nu så är det alltid något som inte är bra då man går dit. Men den här gången ska väl allting vara perfekt. Jag använder ju till och med tandtråd varje dag nu!  
Familjen är ute på sjön nu. Det är skönt med lite lugn och ro men jag skulle ju hellre vilja vara ute med dom. Skulle igentligen ha frågat om jag fick ta en tur på crossen idag om jag hade varit frisk.
Okej jag erkänner att jag mest har klagat i det här inlägget men jag mår verkligen inte bra.
Hatar bakteirier!!! Jag kanske skulle bli en forskare eller en professor som kunde hitta på något bra förebyggande medel mot alla bakterier. Vad livet skulle vara lättare då, utan dessa parasiter som livnär sig på våra kroppar.
Näe jag ska nog fortsätta att fundera på det där unniversalmedlet.....

Lördag 16 feb

Ja vad ska man säga, jag håller på att bli förkyld igen. Hade ont i halsen när jag vaknade imorse. Känner mig allmänt hängig och trött. Ville verkligen träna imorrn men nu går ju inte det. Det var ju en vecka sedan jag blev frisk, eller tydligen så var jag inte riktigt frisk. Känner bara att det är så typiskt. Kommer inte kunna träna på torsdag eftersom det är danskväll med skolan, nästa träning (som såklart skulle ändras till lördag) är jag och spelar i Torp kyrka. Alltså så är det ungefär två veckor innan nästa träning för min del... =S Jag får väl försöka ge mig ut själv när jag har blivit helt frisk. Men det är ju så, hälsan kommer i första hand.
Red på en långtur imorse, det var så skönt att få komma ut. Det gick faktist riktigt bra, tror att jag kommer få träningsverk...
Har kommit på att jag borde önska mig dubbdäck till crossen, det vore bra att kunna träna nu lite sådär på sjön innan det kör igång på riktigt. Men igentligen så är det ju viktigare att jag har riktigt på fötterna och ordentliga skydd på kroppen. Varför ska allt vara så dyrt, man är väl inte gjord av pengar!?
Borde lämna in min reportoar till fonus, vet inte varför jag har skjutit upp det. Det vore ju bra att få en extra slant ibland. Det skulle faktist underlätta!
/ Den fattiga...


Fredag 15 feb

Hela dagen har varit jobbig, inget som har funkat riktigt bra...
Började med nationellaprov direkt på morgonen, sen en låååång SO lektion som handlade om ekonomi....så segt... sedan på matten fick vi tillbaka ett test-prov, behöver väl inte ens säga att det gick dåligt...
Näe, bättre dagar har funnits. Hoppas att nästa vecka blir bättre.
Mina vänner bakar tårta på pläjset, eller Elena iaf. Eremiten tog över inom mig, det är därför jag sitter här istället för att vara social och umgås med mina vänner. Men jag hinner ju träffa några av dom på träningen på söndag:)

Nu är dubbdäckena på crossen, borde få låna den för att prova en liten tur på isen. Jag borde ju inte lyckas förstöra den på en gång, eller!?
Blåmärket börjar försvinna nu :) det ser faktist lite lustigt ut med en stor brun fläck på höften....
Hade igentligen tänkt att gå ut och springa ett tag ikväll men efter middagen var det inte så lockande längre. Måste verkligen försöka för att få upp konditionen igen, speciellt nu när jag har varit sjuk.   
Jaja nu ska jag fortsätta att kolla på Let's Dance

Torsdag 14 feb

Jaha, idag var det alla hjärtans dag igen. Inget speciellt med den här dagen för mig...
Igår var det mer speciellt. Heidi Andersson och pappa Kent kom till skolan och instruerade oss i armbrytning. Eller som det heter på det internetionella språket, ARMWRESTLING. Det var riktigt roligt, så kul att jag åkte ner på kvällen för att träffa henne på pläjset :) Eller igentligen så åkte ju jag och Elena ner för att fika på konsum. Det gjorde vi också, innan vi träffade Heidi. Om ni undrar så åt jag en god Budapest-bakelse med en stor kopp rött te till. Jaja, tillbaka till armbrytningen. Tycker att det var himla roligt, kommer nog att bli en av dom som hänger vid bordet vi ska få till skolan. Lyckades få blåmärken på höften också... eller det är brunt igentligen..:S 

image2

PAPPA KENT OCH HEIDI.


Skrev uppsatsdelen på nationella provet idag. Det kändes bra. Fick sluta ett :) Nej, men jag är helt inne på det här med armbrytning nu, man kanske ska ta och börja...men jag har en känsla av att kicken kommer lägga sig om nån vecka.
Fredag imorrn, veckans höjdpunkt. Får se om jag blir hemma på kvällen eller inte...
//Glaad alla hjärtans dag!!!

Tisdag 12 feb

Första dagen på en vecka. Gud vad jobbigt och trist, känns som dagen har varit i en dimma, eller jag har iallafall gått omkirng i en bubbla för mig själv. Borde jobba på att vara lite mer social ibland....
Avverkningen som har pågått här har gjort att våran tomt har tappat sin charmighet, personligheten har förändrats på den. Allt syns från vägen och även all trafik hörs mycket bättre, det ända som är bra är att vi får lite mer morgonsol på sommaren då den går upp tidigt.
Heidi kommer till skolan imorrn, har igentligen inte så stor förväntan men det blir säkert bra. Borde läsa till jägarexamen men jag vet inte vad jag ska läsa på!
Bloggar ist  :-D  

Måndag 11 feb

Idag har jag haft en ledig dag, så skönt.
Sov till sena nio ;-P gick sedan ut i finvädret med en spark på sjön och några tidningar. Satt i cirka två timmar sedan började jag frysa om rumpan så då gick jag in. Fortsatte att läsa mina tidningar på sängen, med solen som sken in på mig. Lärde mig att uttrycket "One night stand" kom ifrån teatervärlden, det kunde man ju inte gissa....
Har bestämt mig att jag ska göra karriär genom mitt spelande, det känns just nu som att jag vill flytta till Sundsvall för att kunna ha en riktig musiklinje. Men det lär väl ändra sig många gånger...

Ljuddämparen är nu klar på crossen, polerad och insmord med autosol.

Tänkte faktist skriva om just cross i en uppsats inom gymnastiken. Då kanske jag lär mig ett och annat på köpet :) och behåller mitt betyg... Har en känsla av att jag kommer sänka mig nu på vårterminen...
Det blir iaf ingen sundsvallsresa till helgen, Mattias och far åker redan imorrn för att hämta däcken. Följer nog inte med eftersom dom åker vid fyra-fem...
Ska ta med mig gymnasielappen till Lennart imorrn, får inte glömma den!! 

Ett datum att skriva in i almanackan är helgen 15-16 mars, då det är Enduro VM. Väldigt dåligt annonserat enligt mig, kan inte förstå att dom inte lägger ner mer tid och pengar på att upplysa om det. Ja mena hallå, det är ju faktist VM i lilla Sverige och dessutom i Östersund.

Bara tre veckor kvar till lov, bara två hela...:) Kanske hitta på nåt då, någon resa skulle vara kul. Får se hur det blir, ska nämna det för tjejerna.
Fick prata av mig igår med en vän. Känns mycket bättre idag, så härligt!
Haha missade franskan idag... gud så skönt, eller ja vi har ju det på torsdag med...hoppas att dom inte har bestämt provdag än..:S

Jaja nu är jag iallafall  "back in life again"
Watch out people...

Söndag 10 feb

Tjejerna har precis avslutat sin träning och här sitter jag med ett äpple i munnen och är förkyld, det börjar ju släppa men riktigt frisk är jag inte.
Den tänkta kvällen hos Malin byttes ut mot en hemma kväll framför teven och Melodifestivalen. Tyckte inte alls att bidragen var bra, hälften av artisterna kände jag inte ens igen, men hur kunde Krister Sjögren gå vidare!? Ska vi i Sverige stå för att han är bra?! Vi ungdomar måste rösta mer så att det blir förändring. För det är ju självklart vilka som har röstat, men nu ska det bli förändring. Vi ska skicka ett bidrag som ska representera ett nytt ungdomligt Sverige. I och för sig så har Krister inte vunnit bara för att han har gått vidare till finalen. Förra årets vinnande bidrag var väl inte heller någon trist och gammal-tråkig låt (enligt mig) men om vi skiter i att rösta och lägger ansvaret på alla andra och hoppas att rätt bidrag ska vinna så vet man ju aldrig hur det blir! Ta ditt ansvar och rösta för ett acceptabelt bidrag till sluttävlingen Eurovision Song Contest så har Sverige kanske en chans att vinna, ansvaret är vårat!
Hade tänkt att slå en plingt till Kajsa och Elena sen och se om dom ville hitta på något, har ju inte träffat någon sen förra helgen. Eremiten inom mig ska inte få ta över!
När jag hade vaknat imorse skulle jag börja kolla på filmen Exit men jag kom bara en liten bit innan jag blev rastlös och gick upp. Fixade mig en macka med jättegod skinka på:) Tog fram flöjten och spelade lite grand. Helt otroligt att jag inte har spelat på den på en hel vecka! Jag brukar ju iallafall spela minst 10 minuter om dagen...jaja, det var iaf kul:)
Ska fortsätta att se på Exit nu.
Hade!


Söndag kväll

Har ätit världens godaste skaldjurssoppa! Det är en fröjd att få äta riktig god mat ibland :) Ringde aldrig till tjejerna...
Innan middagen var jag nere i källaren och polerade upp ljuddämparen till crossen. Den blev riktigt snygg, nu är det bara autosol som fattas för finishen:) Den ska vara den finaste crossen i klubben när säsongen drar igång..
Ska försöka dokumentera under upprustningens gång av crossen, kanske med bilder ibland :-P
Fick veta något kul igår men det bästa vore om jag bara kunde glömma det, hade nästan lyckats göra det tills igår. Vet inte om det här kommer påverka mig i framtiden men jag drömde iallafall om det inatt, så himla jobbigt. Skulle bara vilja lägga det på hyllan ett tag eller igentligen för all framtid!
Nemas problemas då var det ur världen....

Lördag 9 feb

Ja, vad ska man säga. Efter tre rullar med ner-snorat papper, ett antal timmar framför teven och ett par röda svullna ögon är äntligen bakterierna på väg att lämna min kropp!
Ja eller jag har väl lyckats jaga iväg dom :) Antar att det bröt ut efter fotbolllsträningen när vi sprang ute och jag hade glömt både mössa och vantar...Gjorde iaf konditionstestet på träningen och jag måste säga att det kan ju verkligen bli bättre,men jag kan väl skylla på att jag var på väg att bli sjuk;P
Efter träningen gick jag ner till konsum och köpte en macka till lunch innan konserten som vi skulle ha för Åke. Väl inne på Konsum träffade jag Ellinor och Elin som jag fikade med.
Konserten var lyckad, Görans flöjtspel är ju mer än underbart...önskade att jag också kunde spela den sorts flöjt/flöjter som han gör. Spelningen varade i hela tre timmar!
I dagsläget ser min vår ut så här (i musikväg):

Provspela för gymnasie
Konsert för småskolorna i Torp kyrka
Konsert med mig som soloartist
Resa till Estland med någon orkester i Sundsvall som saknade flöjt-folk.
 
Estlandresan är dock inte helt spikad än, men jag hoppas verkligen:)

Gjorde gymnasieval för nån dag sedan....känns lite konstigt måste jag säga, jag gick ju alldeles nyss i sjuan! Valde:
Est/Musik-Hedbergska
Natur-Boberg med musik på iv-valet.

Så det blir ju antingen bo kvar hemma, vilket vore det mest praktiska, eller sälja hästarna å flytta till stan. Det tål att funderas på ett tag.
Känns lite skrämmande att jag antagligen vet vad jag ska gå i maj trots att det igentligen inte är helt säkert förns i Juli. Verkligheten är ju att det är min framtid, vill inte välja, vill vara liten jämt, inte ta något ansvar... Men samtidigt vill jag bara fälla ut vingarna och lämna boet om än lite tidigt kanske, Har verkligen inte en aning om vad jag ska göra!




Malin ville att jag skulle komma till henne ikv men just nu så känner jag att jag inte orkar, är helt slut efter veckan. Jag kanske ringer till henne ist. Har fortfarande inte åkt hennes gula Nissan, undrar när det blir....
Fick reda på att Mattias har beställt dubbdäck till crossen idag:) ska hämta dom i Sundsvall nästa helg, förväntar mig faktist att få ta en tur på sjön när däckena är på.

Ha det gott allesammans   

RSS 2.0